Programul nostru

“Oamenii de acasă” este un program social-caritativ al Fundației Sfântului Ioan Maximovici, fiind lansat în anul 2014 la Bruxelles prin parteneriatul cu organizația belgiană ”Centre d’Action Sociale Anastasia” Bruxelles, care a suportat cu generozitate o parte din cheltuielile de start-up ale proiectului pilot demarat în județul Satu Mare (zona Turț), având ca parteneri locali Primăria Turţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare și Centrul Medical de Permanență Turţ. Născut din nevoia de a răspunde dorinței românilor din diaspora de a se simți cât mai aproape de cei dragi rămași acasă, Programul nostru s-a dezvoltat treptat, ajungând actualmente operațional pe întreg teritoriul României.

Pe plan european, ne bucurăm de sprijinul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, cu sediul la Paris, care susține dezvoltarea Programului ”Oamenii de acasă” pe întreg continentul, în special în rândul familiilor de români din diaspora care au copiii rămași acasă.

“Oamenii de acasă” este deci un program de servicii sociale prin care oferim asistenţă, protecţie şi integrare ocupaţională pentru persoanele din țară aflate departe de cei dragi. Acest proiect s-a născut din dorinţa de a ajuta la optimizarea relaţiilor intrafamiliale dintre cei plecaţi la muncă în străinătate şi rudele lor rămase acasă, copii şi părinţi care au nevoie să-şi arate unii altora, chiar dacă sunt departe, că totuşi „sângele apă nu se face”, dându-le ocazia sa se simtă alături unii de alții, în ciuda distanței, atât la nevoie cât şi în cazul evenimentelor fericite.

Serviciile pe care le oferim acoperă un spectru larg de activităţi, de la monitorizarea permanentă prin dispozitive electronice GPS-GSM – sistem nou in Romania!, la servicii medicale de orice tip, activităţi de socializare şi stimulare cognitivă, suport tehnic pentru comunicarea cu cei dragi (prin Skype), activităţi de relaxare, excursii şi pelerinaje, dar şi servicii de aprovizionare, toată gama de comisioane şi ajutor în gospodărie sau în activităţi agricole. Detalii complete în secţiunea “Oferta generală de servicii” a site-ului.

Conform Statutului Fundaţiei noastre (Art.2, alin.1 şi Art.7, alin.2), în cadrul Programului “Oamenii de acasă” desfăşurăm o gamă largă de activităţi de asistenţă socială în scop umanitar – prin urmare toate încasările obținute din serviciile prestate de noi contra-cost, le direcționam exclusiv pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile care nu mai au pe nimeni să le îngrijească, acele cazuri sociale considerate „fără speranţă”.

Pe mâini bune

Serviciile noastre au menirea creşterii calităţii vieţii celor aflaţi în îngrijire, sub stricta supraveghere profesională a personalului format din medici, psihologi, teologi, asistenţi sociali, infirmiere şi alţi operatori dedicaţi, care vă sunt pregătiți să vă informeze în permanenţă prin e-mail (rapoarte scrise, foto şi video) asupra tuturor activităţilor prestate, a stării şi a nevoilor celor dragi dumneavoastră.

De asemenea, suntem mereu deschişi spre îmbunătăţire şi spre a crea noi servicii pentru a răspunde cât mai personalizat nevoilor dumneavoastră – în acest sens vă invităm să ne adresaţi orice fel de propunere sau solicitare, iar noi promitem că ne vom strădui în permanenţă, cu toată expertiza şi logistica de care dispunem, să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor dumneavoastră.

Echipa noastră este formată din specialişti cu experienţă în domeniul medical şi persoane de încredere specializate in asistenţă socială, oameni inimoşi şi răbdători, pregatiţi profesional spre a vă oferi siguranţa, atenţia şi respectul pe care familia dumneavoastră le merită.

…În copilărie, mama şi tata ne-au îngrijit şi ne-au sprijinit. Au făcut sacrificii pe care poate atunci noi nu le-am înţeles. Dar acum, când am ajuns departe, lucrurile s-au schimbat. Am vrea să-i avem cât mai aproape şi să facem mai multe pentru ei. Am vrea să le arătăm cât sunt de importanţi pentru noi şi ce rău ne pare că nu putem fi lângă ei. Iar timpul trece. Ei au nevoie de noi, dar noi suntem prinşi în vâltoarea grijilor şi a obligaţiilor de fiecare zi. Fără să ne dăm seama, ne dezobişnuim să-i mai sunăm, ne dezobişnuim să le mai trimitem câte ceva, sunt zile în care uităm chiar şi să ne mai gândim la ei. Iar ei simt. Şi-n sufletul lor nimeni nu poate spune ce e în acele momente.

Ei ne-au dat cât au putut. Acum e rândul nostru. Prin Programul “Oamenii de acasă” avem posibilitatea să aducem o alinare celor dragi, arătându-le că suntem cu inima lângă ei, chiar dacă depărtarea şi problemele noastre tind să creeze distanţă. Acum, când tinereţea lor e deja apusă şi copiii le sunt plecaţi, a venit momentul să le oferim şi noi ceva, un gest mai mic sau mai mare, care să le arate că-i iubim şi nu i-am uitat, care să le fie şi sprijin şi bucurie în tranziţia spre noua etapă firească a vieţii lor…bătrâneţea…

OAMENII DE ACASĂ
Un proiect social-caritativ al Fundației Sfântului Ioan Maximovici
,
Str. Camil Ressu, nr. 8, Sector 3, București
Tel. 0760-70.20.20, 0746-58.89.16
CUI 30308127, RAF București 6/06.2012
BRD G.S.G. Sucursala Academiei București
RO63BRDE410SV60898064100 – RON
RO08BRDE410SV78627854100 – EUR
RO42BRDE410SV78628144100 – USD
SWIFT Code: BRDEROBU